Om det är någonting som jag verkligen älskar men tyvärr gör allt för sällan nuförtiden så är det att baka. Det är nog något jag gör mer av när jag är ledig och känner att tiden samt lusten finns till. Oavsett så blir det oftast ett enkelt recept för om jag ska vara ärlig så har jag så många gånger fått slänga ett barkverk för att jag ger mig på något alldeles för svårt, haha! Mina stående klassiker är morotskaka, brownies, sockerkaka, äppelkaka, vispad chokladmousse med kvarg eller den här enkla franska desserten clafoutis. Jag delade den på Instagram häromdagen men tänker att det nog vore härligt att ha den även här. Perfekt till sommarens fikastunder och går himla enkelt och snabbt att göra.Clafoutis med körsbär 🍒 Ingredienser4 ägg1,5 dl strösocker3 dl vetemjöl60 gram smält smör1dl mjölkSmå smörkubor att toppa med innan 250 gram körsbärLite vaniljsocker att pudra när den är klar.En klick vispad grädde till servering.Gör så här~ Blanda ihop äggen med sockret. Tillsätt mjölet tills det är väl blandat. Tillsätt smöret och mjölken.~ Lägg körsbären i en smörad pajform med en diameter på 32 cm. Häll smeten ovanpå körsbären. Lägg i lite tärnad smör.~ Grädda i 210°C i 10 min och sedan 180°C i 20 min.~ Strö vaniljsockret ovanpå clafoutisen, vispa en klick grädde och ha på sidan om och njut. Kram! 🤗